Yhdessä tehty maistuu paremmalta.

Myönnän, että on melko idealistista ajatella muutaman yhteisen arki-iltatunnin riittävän sekä ruoanlaittoon että syömiseen yhdessä perheen kesken. Mutta silloin kun aikaa ja edes orastavaa kiinnostusta aiheeseen on, voi yhteinen ruoanlaittohetki olla mukava tapa ventiloida päivän kuulumisia ja sytyttää kipinää arkiruokaankin.

Kotiuduttuani töistä ajattelin ensin, että ryhdynpä tapojeni mukaisesti väsäämään nopeasti ruokaa ja pyydän sitten teinit syömään. Onneksi tulin toisiin aatoksiin ja pyysin poitsun apuun. Hän kuori perunat muhennosta varten, minä ryhdyin virittelemään broileripullien aineksia. Muhennoksesta puheenollen, sain joulupukilta fantastisen mekaanisen härvelin, joka yhdellä painalluksella ensin muussaa perunat ja sitten puristaa ne pienen lävikön lävitse. Koostumus on aivan toinen, kuin jos vetelee sauvasekoittimella.

Siinä ruokaa tehdessä vaihtelimme kuulumiset ja mietimme yhdessä, mikähän sopisi minkäkin kanssa vaikkemme kovin haastavaa kokonaisuutta keskiviikon kunniaksi väsänneetkään. Broileripullat (ohje alla), perunamuussi, paahdettua ruusukaalia (aina ei voi onnistua) ja kermaviilikastike – sillä mentiin. Ruoanlaitto tuntui kiireettömältä ja merkitykselliseltä ja väitän että maistui paremmalta. Ehkä.

Broileripullat

 • 400 g broilerin jauhelihaa
 • 1/2 dl cashewpähkinöitä
 • 2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
 • Limetin kuori raastettuna
 • Limetin mehu
 • 1 dl korianteria
 • 3 tl vihreää currytahnaa
 • 1 tl suolaa
 1. Ota jauheliha huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen. Paahda pähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla kunnes saavat hieman väriä. Hienonna ne veitsellä. Kuori ja raasta inkivääri. Raasta pestyn limetin kuori hienoksi raasteeksi ja purista siitä mehu. Silppua hieman korianteria.
 2. Seoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi yleistalouskoneessa tai sauvasekoittimella (minä käytän jälkimmäistä).
 3. Kastele kädet ja pyörittele taikinasta pyöryköitä.
 4. Paista pyörykät öljytilkassa pannulla kypsiksi tai uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s